Kørekort-17-år


Fra den 1. januar 2017 er der startet en 3-årig forsøgsordning, hvor man som 17-årig kan tage kørekort, og derefter køre bil sammen med en erfaren bilist som ledsager, til man fylder 18 år.

Der er tale om en form for mentorordning, der skal gøre yngre bilister mere sikre i trafikken, end de er i dag.

De 17-årige skal igennem nøjagtigt den samme køreundervisning for at få kørekort som 18-årige og ældre skal i dag. Den store forskel er bare, at de ikke må køre alene, før de fylder 18 år. Kom til vores gratis intro og hør mere om forløbet. 

 

Jeg vil tage kørekort som 17-årig

Krav til ledsageren 
Ledsageren skal være mindst 30 år. Han/hun skal have haft kørekort til personbil i de seneste 10 år, og i den periode må kørekortet ikke have været frakendt. 
Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen. Han eller hun må f.eks. ikke være fuld.

Det er dit ansvar 
Det er dit ansvar, at du har fortalt ledsageren om de krav, han/hun skal opfylde for at køre med dig ved rattet. Du skal kunne dokumentere overfor politiet, at du har gjort det. Se her hvordan.

Træn ofte 
Det er en god idé at træne så meget som muligt sammen med en eller flere voksne, som du har det godt sammen med, har tillid til og som er gode til at lære fra sig. Så får du god rutine bag rattet og er en mere sikker bilist, når du bliver 18 år og må køre alene. 
Når du som 17-årig kører med ledsager, må du kun køre i Danmark.

 

Udløber forsøgsordningen den 1. januar 2020? 

Nej, forsøgsordningen har ikke nogen udløbsdato, men vil blive evalueret efter 3 år. Herefter bliver det besluttet, om der skal justeres i reglerne, eller om forsøgsordningen gøres permanent uden ændringer. 

Du kan altså roligt tage kørekort som 17-årig, selv om der er gået 3 år efter forsøget startede. Hvis der bliver lavet ændringer i ordningen, vil dette blive meldt ud i god tid.

Priser 

Vores priser er transparante og i den lave ende. Du skal ikke betale for meget for et kørekort.

Nu kan du få finansieret dit kørekort via IKANO bank rentefrit. 

 

Tillmeld dig nu

40376944 1839547709434464 7794848631256776704 n